Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Rocky Horror Picture Show (1975)


Ετοιμάστηκα λοιπόν πρωί πρωί να δώ την πιο cult ταινία όλων των εποχών (όπως λέγεται δηλαδή , προσωπική εμπειρία δεν έχω καθώς δεν έχω δεί και πολλές του ίδιου είδους ) .

Πάντως όπως και να 'χει μπόρεσα να καταλάβω πως τα sites όντως είχαν δίκιο.

Ένα ζευγάρι , την ίδια μέρα που αποφασίζουν να αρραβωνιαστούν , ταξιδεύοντας , μένουν από λάστιχο και βρίσκοντας σε αδιέξοδο δρόμο αποφασίζουν να απευθυνθούν σε ένα κάστρο κοντά τους για να ζητήθουν βοήθεια . Αυτο που δεν ξέρουν όμως είναι ποιος κατοικεί σε αυτό το κάστρο , τί μπορεί να θέλει από εκείνους ...

Ένα ιδιαίτερο μιούζικαλ με γερή δόση αρρωστημένου rock n roll . Πρόκειται για την επιτομή του kitch οσον αφορά την αισθητική . Το kitch όμως ως τέχνη . Ένα kitch απενοχοποιημένο , το γνήσιο kitch ,το άξιο θαυμασμού μπορώ να πω .

Είναι μια από αυτές τις ταινίες που έχουν έντονο το στοιχείο της υπεβολής. Πιο απλά , δεν βλέπεται έυκολα . Εάν την δεις πρέπει να την έχεις επιλέξει . Δεν είναι βαριά σε καμία περίπτωση οπως δεν είναι και μια ανάλαφρη επιλογή . Όποιος διαλέξει να την δει πρέπει να αφεθεί και να αφήσει πίσω τις προκαταλήψεις . Μόνο τότε θα καταφέρει να την απολαύσει και να διακρίνει και το ιδιαίτερο χιούμορ αλλά και τα άλλα βαθύτερα συναισθήματα που κρύβει .
Enjoy !


Σκηνοθεσία : Jim Sharman
Σενάριο :Richard O' Brien , Jim Sharman
Πρωταγωνιστές:Tim Curry , Susan Sarandon , Barry Bostwick
Διάρκεια : 100 min 
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου