Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Milk (2008)


Πρόκειται για την ζωή του Harvey Milk , αμερικανού πολιτικού που πάλεψε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τον πρώτο δηλωμένο γκέι άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο .

Η ταινία ξεκινά από την μέρα που αποφασίζει να φύγει από την πολιτεία που έμενε για να αναζητήσει έναν τόπο που να είναι πραγματικά ελεύθερος, και φτάνει μέχρι και το τέλος του. Μας παρουσιάζει τα άτομα που εμπνεύστηκαν από αυτόν όπως και όλο το γκέι κίνημα αλλά και τα άτομα που αποτέλεσαν έμπνευση για εκείνον.

Τελειώνοντας η ταινία σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση . Όμως ξεκάθαρα υπερισχύει η γλυκιά γεύση , η αισιόδοξη πλευρά , γιατί τελικά μιλάμε για μια γνήσια αισιόδοξη ταινία που αφορά τον αγώνα ενός ανθρώπου και το πόσα κατάφερε μόνο γιατί πάλεψε για αυτά που πίστευε . Η λέξη κλειδί που υπάρχει παντού είναι ελπίδα .

Εξαιρετική σκηνοθεσία με έναν Sean Penn αντάξιο των απαιτήσεων και βαθιά ριζωμένο μέσα στον σπουδαίο ρόλο που καλούταν να ενσαρκώσει . Μεγάλα νοήματα χωρίς μεγάλη προσπάθεια . Μια πολύ καλή δουλειά ως σύνολο και πραγματικά παρά την διάρκειά της οι συντελεστές έχουν καταφέρει να μην είναι ούτε στο ελάχιστο κουραστική .


Σκηνοθεσία:Gus Van Sant
Σενάριο:Dustin Lance Black
Πρωταγωνιστες:Sean Penn,Josh Brolin ,Emile Hirsch
Διάρκεια:128 min



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου