Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

The boat that rocked (2009)




Μπορώ πραγματικά να βρω πολλούς χαρακτηρισμούς για αυτή την ταινία . Τρελή , διασκεδαστική , ψυχεδελική κτλ . Κάποιοι την χαρακτήρισαν μάλιστα κακόγουστη και ξεπερασμένη.
Το σίγουρο είναι πάντως πως μιλάμε για μια ταινία ακραία μοναδική που δεν πέρασε απαρατήρητη (σε όσους την είδαν δηλαδή γιατί στις αίθουσες δεν τα πήγε και πολύ καλά) .

Κάπου στην ακμή των 60ς στην μέση του ωκεανού ένα καράβι εκπέμπει πειρατικά σε όλη την Βρετανία. Επιβάτες αυτού του καραβιού είναι μια ιδιαίτερη ομάδα αντρών ( που κουβαλάει μεγάλη τρέλα και ερωτισμό που ξεχειλίζει ) οι οποίοι έχουν αναλάβει ο καθένας και από μια ραδιοφωνική εκπομπή . Όλα βαίνουν καλώς ώσπου τους ανακαλύπτει η βρετανική κυβέρνηση και αποφασίζουν να τους κλείσουν τον σταθμό γιατί είναι πολύ '' ελεύθερος '' .

Πρόκειται για ένα από τα διαμαντάκια που κυκλοφορούν εκεί έξω . Δεν είναι μόνο για το πρωτότυπο σενάριο , για τους ξεχωριστούς και πολύ χαρακτηριστικούς ρόλους που υπάρχουν στην ταινία ή ακόμα για τους απίστευτους ύμνους μια εποχής που γέννησε την καλή και γνήσια μουσική ξεκινώντας αμέτρητα κινήματα και εμπνέοντας χιλιάδες κόσμο . Είναι για κάτι αληθινό , για την περιφρόνηση στην ρουτίνα της καθημερινότητας και για αξίες απλές και δυσεύρετες .

Ειδικά οι μουσικόφιλοι απλά θα την λατρέψουν .


Σκηνοθεσία: Richard Curtis
Σενάριο: Richard Curtis
Πρωταγωνιστές: Philip Seymour Hoffman , Bill Nighy , Nick Frost
Διάρκεια: 116 min 








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου