Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Φτηνά Τσιγάρα- Cheap Smokes (2000)


Ειλικρινά δεν ξέρω τι να γράψω για αυτήν την ταινία . Πέρα από το γεγονός ότι με συγκίνησε , ένιωσα επίσης ότι κουβαλάει μέσα της μια βαθειά φιλοσοφία , όχι όμως με την ευτελιστική και κανιβαλλίστικη έννοια του όρου που χρησιμοποιείται σήμερα, αλλά με την ουσιώδη και πέρα για πέρα αληθινή.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε διαφορα επίπεδα , παγώνοντας τον χρόνο σε ένα και μόνο βράδυ , ένα ποιητικό βράδυ . Τα υπόλοιπα είναι σκέψεις πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη με βάση όμως τις εμπειρίες και τα βιώματα . Η προσπάθεια απάντησης ενός ερωτήματος , το οποίο ωστόσο δεν θα απαντηθεί ποτέ και από κανέναν . Όχι γιατί δεν είναι ικανός κανείς να το απαντήσει , αλλά γιατί αν χαθεί το μυστήριο , ποιός ο λόγος να ζείς ;

Με σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Ρένου Χαραλαμπίδη - ο οποίος κατέχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ( και λόγο ) - και χαρακτήρες κομμένους και ραμμένους στα μέτρα αυτών οι οποιοι τους ενσάρκωσαν , μπορούμε χωρίς αμφιβολία να μιλάμε για μία από τις σπουδαιότερες και για όλα τα γούστα ταινίες του ελληνικού νεότερου κινηματογράφου . Πραγματικά μία εξαιρετική επιλογή .

Σ.Σ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι θα δείτε έναν Μιχάλη Ιατρόπουλο σε μία από τις καλύτερες ( αν όχι στην καλύτερη ) στιγμές του .


Director: Renos Haralambidis
Writers: Renos Haralambidis, George Bakolas (supervising writer)
Stars: Renos Haralambidis, Anna-Maria Papaharalambous and Michalis Iatropoulos





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου