Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

The Darjeeling Limited (2007)

   Ένα ακόμα διαμαντάκι -και με την κυριολεκτική έννοια αν αναλογιστεί κανείς το πόση λάμψη μεταδίδει - από τον δημιουργό και σκηνοθέτη των θρυλικών Tenenbaums . Μία ακόμα δηλαδή feelgood ταινία από τον αγαπημένο κύριο Anderson.

     Η ταινία ξεκινά με επίκεντρο τρείς άντρες- ο ένας εκ των οποίων είναι ο Bill Murrey ο οποίος δεν προλαβαίνει κιόλας (αλλά δεν έχει σημασία) - να τρέχουν προσπαθώντας να προλάβουν το ''μαγευτικό'' τραίνο για την Ινδία . Οι δύο είναι αδέρφια και μπαίνοντας, συναντούν και τον τρίτο αδερφό τους. Μετά το χαμό του πατέρα τους, το ταξίδι αυτό καθορίζεται ως η ευκαιρία να βελτιώσουν την ομολογουμένως κακή σχέση που έχουν μεταξύ τους...

   Όπως και κάθε ταινία του Anderson , έτσι και αυτή , βασίζεται στις εικόνες , στα χρώματα αλλά και στις μυρωδιές . Δεν θα ήταν φυσικό άλλωστε να γινόταν κάτι άλλο δεδομένου ότι υπάρχει αναφορά στην Ινδία και στον τρόπο ζωής εκεί - προφανώς διακωμωδώντας κάπως αλλά και πάλι η ουσία είναι η διαφυγή από την καθημερινότητα , και το μέρος αυτό έχει γίνει πολλές φορές μέρος περισυλλογής .

   Δεν θα έλεγα ότι έχει κάτι βαθύτερο να προσφέρει , όμως είναι μεγάλο λάθος να αγνοήσει κανείς το χάρισμα του Anderson να σε πηγαίνει για λίγα λεπτά σε έναν κινηματογραφικά ιδανικά πλασμένο κόσμο που κυριαρχεί πάντα το τρελό (με την πολύ καλή έννοια ) και το όμορφο (με τη μεγαλύτερη υποκειμενική διάσταση που μπορεί να υπάρξει) . 

ΥΓ. Φυσικά και μιλάμε για εκπληκτικό soundtrack , ταινία του Wes Anderson ειναι!

Καλη θέαση!

Director: Wes Anderson
Writers: Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman
Stars: Owen Wilson, Adrien Brody and Jason Schwartzman


          


               



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου