Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Χάρισμα (2010)

     Πριν ξεκινήσω , θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν πρόκειται για μία ακόμα ταινία του ''περίεργου κύματος'' (weird wave) - που καθόλου περίεργο δηλαδή δεν είναι αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα - του ελληνικού κινηματογράφου που να θίγει με άμεσο τρόπο τα κοινωνικά προβλήματα. Το ''χαρισμα '' είναι μία κομεντί , από αυτές που δε συνηθίζουμε να γράφουμε για την ύπαρξή τους . Ωστόσο κάτι σε τραβάει σε αυτή την ταινία.

   Η Ισμήνη , είναι μια φαινομενικά ισορροπημένη κοπέλα , όμορφη και μορφωμένη με ένα μεγάλο όμως ελάττωμα : είναι υπερβολικά ανασφαλής . Ο Χάρης , είναι ένας αυθόρμητος , λαικός τύπος που πολλές φορές φτάνει και στα όρια της αγένειας - ή καλύτερα τα ξεπερνά . Οι δρόμοι τους κάποια στιγμή θα διασταυρωθούν και τότε είναι που ο Χάρης θα ερωτευτεί αμέσως την Ισμήνη και θα βάλει σκοπό της ζωής του να την κατακτήσει (αν και εκείνη φάνηκε ότι τον αντιπάθησε σχεδόν αμέσως) ...

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική κομεντί η οποία μπορεί να μην σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό , όμως η συνέχεια σε ανταμείβει . Πέρα από το πολύ ωραία δεμένο αποτέλεσμα αλλά και το εμφανές καλό επίπεδο της ταινίας που αγγίζει τα όρια του καλού αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου (όπως έχει γραφτεί ) , θίγει - και κατά ενα μεγάλο βαθμό καταρρίπτει - τα στερεότυπα της σημερινής κοινωνίας και τον τρόπο ζωής .

Υ.Γ. Είναι πολύ σημαντικό , να τονίσουμε και τις πολύ καλές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών .
Υ.Γ.2. Περιέχει επίσης ένα πολύ όμορφο soundtrack από πολλά αξιόλογα νέα ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής.  .

Director: Christina Ioakeimidi
Writer: Christina Ioakeimidi
Stars: Vasso Kavalieratou, Efthymis Papadimitriou and Yannis Tsortekis



     



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου