Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Βαποράκια - Άλλος για τον κορυδαλλο (1983)

  Όπως λένε και οι φίλτατοι στο youtube : ''πιο καλτ πεθαίνεις ''.  Ένα μείγμα κοινωνικής , κομεντί , σατιρικής , δράσης . Ένα γνήσιο δηλαδή χάος των 80ς - μέχρι και μιούζικαλ έχει το μαγαζί !
 
     Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα από βαποράκια  (προφανώς..) αποτελούμενη από τους Μονρόε , Ρεμούλα , Ούρσουλα . Αυτοί  λοιπόν  οι τρεις , σχετίζονται με επαγγελματικούς - και όχι μόνο - δεσμούς με την κορυφή της πυραμίδας και αρχηγό τους , τον Μπος . Ο Μπος όμως συνεργάζεται και με έναν υψηλά ιστάμενο αστυνομικό ο οποίος τον προμηθεύει και κάποια στιγμή θα του ζητήσει να παραδώσει κάποιον από την ομάδα .

     Βαποράκια , ναρκωτικά στα σχολεία , τραβεστί , πόρνες , καμπαρέ . Η ταινία αυτή μιλά τη γλώσσα των 80ς δίνοντας όμως κάτι παραπάνω . Ενοχλητική για κάποιους ίσως , ιδιαίτερα διαφωτιστική όμως για τους περισσότερους έστω και υπό αυτή την μορφή της ωμής τηλεταινίας - ή καλύτερα ακριβώς λόγω αυτής της ωμότητας γίνεται η σύγκριση και κερδίζει με διαφορά . Το σύστημα καταρρέει μπροστά στα μάτια του θεατή και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει κατάματα αυτό που ήξερε, αλλά δεν ήθελε να δει.

Υ.Γ. Το υστερόγραφο αυτό έχει σχέση με ένα προσωπικό κόλλημα όσον αφορά την ταινία . Ακόμα και αν το σενάριο σας φαίνεται αδιάφορο , η ταινία συνηθισμένη κτλ , δεν θέλετε με τίποτα να αγνοήσετε έναν εκπληκτικό Κωνσταντίνο Τζούμα ως τραβεστί Ούρσουλα. Πιστέψτε με .

ΥΓ.2 Καλή επιστροφή σε όσους γύρισαν από τις διακοπές . Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα !



Director: Pavlos Tasios
Writer: Mpampis Tsikliropoulos
Stars: Antigoni Amanitou, Alkis Panagiotidis , Danis Katranidis , Konstantinos Tzoumas

 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου