Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Control (2007)



     Είναι κάποιες ταινίες που σε σημαδεύουν όσο παλιά και αν τις έχεις δει. Το control είναι μία από αυτές . Το πιο πιθανό είναι ότι την έχετε δεί ήδη -και για όσους δεν την έχετε δει , για αυτό είμαστε εμείς εδώ -  όμως λόγω του ότι  έτυχε να ξαναγυρίσω πάλι πίσω , θα ήθελα να πω δυο λόγια σχετικά...            
         Πρόκειται για μια ταινία που βασίζεται στη ζωή του τραγουδιστή των Joy Division , Ian Curtis,  και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που έχουν περάσει από το χώρο της μουσικής (και όχι μόνο ) . Ξεκινά με τη ζωή του ως πρώιμου ενήλικα και φτάνει μέχρι και το θάνατό του , αναζητώντας παράλληλα με έναν καθόλου κατηγορηματικό τρόπο - όπως θα περίμενε κανείς - να αποκωδικοποιήσει τις μεγάλες αποφάσεις της πορείας του .
   Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές και να τη δώ αυτή την ταινία , πάντα θα με συγκινεί . Από τη μια μεριά , είναι φορέας μιας εποχής που δεν έζησα και από τις σημαντικότερες στην ιστορία της μουσικής , και από την άλλη , δε γίνεται να μη νιώσεις σαν να σε χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα με τις μελωδίες αυτού του συγκροτήματος σε κάθε καρέ της  . Μια από τις πιο αληθινές ματιές αφού βασίζεται στο βιβλίο της γυναίκας του Curtis , και ίσως ένα από τα καλύτερα βιογραφικά φιλμ που έγιναν και θα γίνουν ποτέ .  

ΥΓ. Φυσικά μιλώντας για την ταινία , δε θα μπορούσα να παραλείψω τον εκπληκτικό ως Ian Curtis , Sam Riley . Εμψύχωση ενός σπουδαίου ρόλου , με την πιο κυριολεκτική σημασία. 

Director: Anton Corbijn
Writers: Deborah Curtis (book), Matt Greenhalgh (screenplay)
Stars: Sam Riley, Samantha Morton and Craig Parkinson

                                       


                                                                     


Και ένα μπόνους        

                                                                     



   






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου