Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Down By Law (1986)

   Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να πει κανείς για αυτή την ταινία ώστε να πείσει κάποιον να τη δει - αρχικά , η εικόνα που βλέπετε και μόνο , βοηθάει αρκετά .
 
   Τρείς απόλυτοι γίγαντες σε ρεσιτάλ ερμηνείας - του εαυτού τους ουσιαστικά . Οι λόγοι Tom Waits (ενας περιπλανώμενος και μοναχικός ραδιοφωνικός παραγωγός) , John Lurie ( ως νταβατζής πολυτελείας) και Roberto Benigni ( ως ιταλός μετανάστης) φαίνεται να είναι υπεραρκετοί για τη δημιουργία μιας ταινίας με θέμα την τυχαία συνάντηση τριών διαφορετικών ανθρώπων στο χώρο της φυλακής .

   Ένα abstract φιλμ από εκείνα που καθιστούν τον Jarmusch έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες σκηνοθέτες και θεμελιωτή του είδους . Ωστόσο , πέρα από της σκηνοθετικές του ικανότητες , θα πρέπει να λάβει εύσημα και για τη διορατικότητά του , η οποία φαίνεται σαφώς από τις επιλογές των χαρακτήρων του .
   
   (Προσωπική άποψη είναι ότι καμία από τις ταινίες του δεν θα ήταν ίδια - και μάλιστα πολλές δεν θα είχαν και λόγο να γίνουν - εάν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι ξεχωριστές  προσωπικότητες να ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες , τους οποίους φαίνεται ο Jarmusch να έχει κόψει και ράψει στα μέτρα του καθένα . )


Director: Jim Jarmusch
Writer: Jim Jarmusch
Stars: Tom Waits, John Lurie and Roberto Benigni





                                         
                                                   


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου