Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Hedwig and the angry inch (2001)

  Φαινομενικά , θα μπορούσε να είναι μία ακόμα ταινία του queer cinema - και να πω την αλήθεια , πριν τη δω , δεν το έψαξα και πολύ και απλώς ήθελα να δω κάτι ανάλαφρο . Η συνέχεια ήταν κάτι πολύ παραπάνω από τις προσδοκίες μου .
 
    Η ιστορία ακολουθεί τη Hedwig , μία τρανσεξουαλ γερμανίδα από το ανατολικό Βερολίνο η οποία κατέληξε να περιοδεύει με το (εμφανώς αποτυχημένο) συγκρότημά της στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζοντας μέσα από τα τραγούδια της στιγμές από τη ζωή της . Ταυτόχρονα , κυνηγά και τον νεαρό ''πρώην'' της ο οποίος μετατράπηκε σε απόλυτο μουσικό είδωλο κλέβοντας τα τραγούδια της .

  Βασισμένο στο off-broadway μιούζικαλ του John Cameron Mitchell επενδυμένο με τη μουσική και τους συγκλονιστικούς στίχους του Steven Trask , αποτελεί ο,τι πιο κοντινό μπορεί κανείς να βρει σε one-man show αλλά και κατάθεση ψυχής . Οι εικόνες γεμάτες χρώματα , το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Mitchell , ο βομβαρδισμός από συναισθήματα και ψυχικά ουρλιαχτά , ολοκληρώνονται με τη βαθιά κριτική στην ιστορία και κοινωνία και το απόλυτο ξεγύμνωμα της ηρωίδας επί σκηνής . Απλά, μοναδικό .
 

Director: John Cameron Mitchell
Writers: John Cameron Mitchell (book), Stephen Trask (book)
Stars: John Cameron Mitchell, Miriam Shor, Stephen Trask








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου